Pressemelding -
Allmennmedisinsk våruke 2014 er i gang
Våruka byr på en rekke faglig relevante kurs, seminarer og møter. I tillegg er det i år duket for debatt om helsejournalistikk.
Våruka varer fra mandag 5. mai til fredag 9. mai og arrangeres av Norsk forening for allmennmedisin (NFA) og Allmennlegeforeningen (AF). Deltakere fra hele landet samles for å diskutere, lære og vedlikeholde sine kunnskaper om det allmennmedisinske faget.
Ledelse på timeplanen
Ledelse er et av mange viktige temaer som vil diskuteres under Våruka. Allmennlegeforeningen har i samarbeid med Universitetet i Oslo utviklet et eget kurs for leger i primærhelsetjenesten. Kurset vil ta for seg en rekke problemstillinger som kan oppstå når man driver eller jobber ved et legekontor.
Kurset vil være en kombinasjon av forelesninger, arbeid i grupper og case. Målet er å finne ut hvordan å lede et legekontor med fokus på samarbeid, utvikling og godt arbeidsmiljø.
Helsepolitisk debatt om helsejournalistikk
NFA arrangerer under Våruka kurs om overdiagnostikk, et tema som også har vært gjenstand for stor offentlig diskusjon. Formålet er å stimulere til refleksjon over hvordan å endre praksis for å redusere overdiagnostikk og den unødvendige behandlingen dette kan medføre.
I forbindelse med NFAs årsmøte 7. mai arrangeres det en egen helsepolitisk debatt. Spørsmålet som skal diskuteres i plenum er «Opplyst eller utrygg - hvordan kan media og leger samarbeide for å gjøre helsejournalistikken bedre?». Hilde Marie Tvedten fra Dagbladet og Anette Fosse, fastlege i Mo i Rana, innleder selve debatten.
Allmennlegeforeningens landsrådsmøte finner sted torsdag 8. mai.
Nærmere informasjon om resten av programmet under Våruka finner du ved å følge denne lenken.
Related links
Emner
Kategorier
Om Legeforeningen
Den norske legeforening ble stiftet i 1886. Legeforeningen organiserer i dag ca. 97 prosent av alle norske leger og har over 30 000 medlemmer.
Legeforeningens formål er å jobbe for felles faglige, sosiale og økonomiske interesser for sine medlemmer, fremme kvalitet i legeutdanningen og den medisinske fagutvikling, fremme medisinsk vitenskap og å arbeide med helsepolitiske spørsmål.