Pressemelding -
Oppfordrer ikke til ulovlig aksjon
- Å vise forståelse for en frustrasjon blant medlemmene, er noe helt annet enn å mane til ulovlig aksjon i fredstid, sier Jon Helle til Dagens Medisin.
Arbeidsgiverorganisasjonen Spekter, ved administrerende direktør Anne Kari Bratten, mener Legeforeningen indirekte skal ha støttet oppfordringer til ulovlig aksjon.
Foreligger ingen aksjon
I et brev fra Spekter vises det til et intervju med Legeforeningens visepresident, Jon Helle, om et forslag diskutert i kommentatorfeltet til Dagens Medisin. Konkret handler forslaget om å nekte å kode DRG (Diagnose Relaterte Grupper). Legeforeningen presiserer i sitt svar til Spekter at de ikke er kjent med at det foregår slike aksjoner.
- Vi tar avstand fra forslaget om å nekte å DRG-kode aktivitet. Det har verken blitt fremsatt eller blitt støttet av Legeforeningen. Legeforeningen er enig med Spekter i at en unnlatelse av å registrere DRG-kode vil kunne være i strid med arbeidstakers plikter etter arbeidsavtalen, og at en eventuell aksjon med dette innhold vil kunne være i strid med fredsplikten, skriver president Hege Gjessing i brevet.
Partene er i disse dager til mekling.
Støtter frustrasjon, ikke ulovlig aksjon
Helle uttrykker i Dagens Medisin en forventning om at medlemmer følger arbeidslivets spilleregler og norsk lov. Han legger også til grunn at Legeforeningen har understreket nettopp dette i svaret til Spekter.
– Å vise forståelse for en frustrasjon i medlemsmassen er noe helt annet enn å mane til ulovlig aksjon i fredstid. Det oppfordrer vi selvfølgelig ikke til. Etter det Legeforeningen vet er det heller ingen slike aksjoner på gang, sier Helle.
Artikkelen kan leses i sin helhet på hjemmesiden til Dagens Medisin
Related links
Emner
Kategorier
Om Legeforeningen
Den norske legeforening ble stiftet i 1886. Legeforeningen organiserer i dag ca. 97 prosent av alle norske leger og har over 30 000 medlemmer.
Legeforeningens formål er å jobbe for felles faglige, sosiale og økonomiske interesser for sine medlemmer, fremme kvalitet i legeutdanningen og den medisinske fagutvikling, fremme medisinsk vitenskap og å arbeide med helsepolitiske spørsmål.